subscribe to the RSS Feed

Wednesday, April 16, 2014

Oficina Selgas Cano, de Iwan Baan

Posted by jordirius on 29/06/2009

Un muy interesante diseño es el que propone Iwan Baan cuando piensa en su propio espacio de trabajo.

La oficina Selgas Cano esta emplazada en un envidiable entorno natural y dispuesta como un volumen tenso y soterrado en pleno suelo natural. Además, el volumen posee un lado vidriado para relacionarse visualmente al exterior.

Proyecto Oficina Selgas Cano.

Via Plataforma Arquitectura.

Casa Eggo . A 69 Arquitectos.

Posted by jordirius on 22/06/2009

Arquitectes: A 69 Architects
Ubicació: Praga, Republica Checa
Clients: Tomáš y Johana Ružika
Superfície construida: 215 mt2

Authors: Boris Red?enkov, Prokop Tomášek, Jaroslav Wertig

Cooperació: Tomáš Amtmann

Any: 2006

Ampliació de la Casa familiar a Praga.

El propòsit del projecte era la construcció d’una unitat de casa autònoma al jardí de la casa recentment reconstruïda. Era necessari tractar amb la preeminència de la façana de casa de tauler oposada, evitar la confrontació amb l’arquitectura de la casa original i esbrinar una solució que no parasités l’àrea de jardí. Els fragments ja existents de la reconstrucció de la casa original es convertien en el punt de partida del projecte: la llosa de formigó  amb una escala exterior , la paret prop de la porta d’entrada i els carrils d’estacionament limitats pels gabions. Les parets existents fets de maons de ciment en direcció als plans X/Y es completaven en el projecte amb la llosa horitzontal en el  pla Z. Aquesta llosa es convertia en element organitzatiu principal  de l’espai  i portador del motiu fonamental; forat en la forma d’un ovoide. La llosa es una línia  de frontera horitzontal i totes les relacions verticals hi fan referencia .

La seva subtilesa defineix el nou edifici defineix el nou edifici construint en contra de l’arquitectura  de façana compacta de la casa existent. Cobreix i unifica un cert nombre de funcions; garatges i magatzem de bicicletes, terrassa d’accés amb un vestíbul , espai de casa principal, terrassa i les tanques. L’ovoide en aquesta llosa defineix un focus al voltant del qual es desp`lega la casa nova. Defineix l’essencia  de la casa, el fonamental de la qual no és l’arquitectura, sinó l’espai natural del jardí original amb arbres preexistentss. Tota l’energia s’ha concentrat a aquest focus per crear una barrera psicològica en contra de la dominació de la façana prefabricada oposada. L’espai i la llum s’estan escapant del micromón del jardí a través de les distàncies i esquerdes entre els trossos lliurement compostos.

La casa mateixa està, al contrari, estrictament limitada pels blocs funcionals. Des del gran  rebedor entraràs a l’estudi autònom i la zona privada. La zona privada es divideix estrictament en parts privades i socials. Els espais privats estan orientats a la  façana est amb una  terrassa pròpia, les habitacions  “socials” dins de l’atri del jardí. L’espai de cuina en forma d’un bloc està connectada directament als espais socials. El menjador i zones d’estar, tenen caràcter d’un pavelló de vidre – jardí d’hivern. Aquest fràgil espai es reforça amb una pantalla de la paret horitzontal amb un símbol casolà, la llar de foc. Està connectat directament a la terrassa d’estar coberta.
Com a compensació de la zona edificada de la casa, s’origina un jardí a la coberta connectat verticalment a l’apartament de la planta superior de la casa originalment reconstruïda

Projecte de Ego Casa. Praga.

Via Plataforma Arquitectura.

Interior luminoso y sereno

Posted by jordirius on 15/06/2009

El Despacho de arquitectura i29 de Amsterdam (www.i29.nl) ha publicado fotos de proyectos de casas recientes donde pueden verse interiores de casas inspiradores que imparten  serenidad.

Los interiores arquitectónicos de les casas de i29 logran lo máximo con los muebles embutidos para alcanzar diseños minimalistas con un fluir que pone valor en el espacio como un todo. Livianos y luminosos, los arreglos dan una sensación de espaciosidad sin llegar a ser fríos. Los materiales usados incluyen: hormigón, acero, pino, multiplex, mosaicos travertinos, plaster, cristal …

Via apartamentos + estudios +lofts.

Casa desplegable pulsando un boton

Posted by jordirius on 09/06/2009


Casa- contenedor-desplegable
Una manera de reutilizar un contenedor de carga, con sólo pulsar un botón se despliega una casa, una genialidad del arquitecto Adam Kalkin, que con un sistema hidráulico permite abatir cada uno de los laterales del contenedor, que una vez abiertos organizan una casa.

En una pared aparece un dormitorio más un cuarto de baño, en la contraria una zona de estar con un amplio sofá, en el centro se encuentra la cocina-comedor y en los lados más pequeños del contenedor se despliega una biblioteca.

Es difícil saber qué utilidad puede tener un contenedor equipado como vivienda, a menos que se despliegue dentro de un espacio más amplio, pero seguro que para otros usos sí que puede ser un sistema muy práctico.
Toda al información en la web: Quik-build.com.
Via designboom.